2011. június 28., kedd

Játék!

És nem csak a szülinapjára lehet gratulálni... Nézzetek be hozzá és játszatok!

2011. június 27., hétfő

Kámea hímezve



Amíg készült többször megijedtem, hogy túl gyászos lesz. Már tetszik...
Azt hiszem anyukám fogja megkapni.

2011. június 26., vasárnap

Kámea és ametiszt





Kicsi napocska


És ha már sárga gyöngyök voltak/vannak elől, akkor miért ne fűznék még belőle?! Kicsit a magam és mások megnyugtatására: tudok 'szépen' is fűzni :))))

Kicsi csillagköd

Mindig szerettem keverni a gyöngyöket. A színeket, formákat, anyagokat... észrevehető ez? :))) Már tudom, hogy ennek a dolognak neve is van, és lehet igen komolyan is művelni a bead-soup főzőcskét. (köszönöm a könyvet Bea!) És szerencsére valami bölcs nevet is adott a kusza ékszereknek: freeform. Hiába, ilyen kis káosz van a fejem néhány részében... de ugye a zseni kiismeri magát a káoszban is. És kis odafigyeléssel az elkészült káoszokban fel lehet ismerni sokmindent: harmóniát, táncot, játékot, örömet és mindenféle érzelmeket...





2011. június 24., péntek

Tengerparti kincsek


Ez itt fent a bead-soup, amit azért 'főztem', hogy az ékszert megfűzzem. Jó volt pakolgatni őket. Bár legszívesebben mindent rávarrtam volna a medálra, de akkora ékszerdoboz nincs, amibe belefért volna. A medál tulajdonosa Berjo, aki a Nyári Zug Tombolán a párom lett.
A rengeteg képért elnézést.... kicsit dokumentáltam magamnak....









A lánc benevezett a Csinálj ékszert Drop pályázatára is. Igaz, az én dropjaim jelen esetben nem esőcseppek, hanem a tengerből származó vízcseppek...

Zug tombola....

Ezt a klassz ajándékot Ládikótól kaptam (a képet is tőle vettem). Nagyon örülök a szettnek! Igazi vidám nyári ékszer! Köszönöm szépen!

2011. június 21., kedd

Az első igazi RAW ékszerem!



Egyszerű heringhurka

Ismét blogtali!!!



Ismét összejöttünk. Azt hiszem nagyon klassz technikával foglalkoztunk: raw. Dalma segített elmélyedni benne. Szerintem mind megszerettük, hisz nagyon sokoldalúan felhasználhatjuk. Hamarosan mutatom is, hogy mi lett a próbadarabokból. Köszönjük Dalma!!!!

2011. június 17., péntek

Szerencsés vagyok


Nyertem egy Kricsár Annamária által készített gyűrűt. Már tutoriál formában kinéztem magamnak... Így persze könnyebb volt :))) De egyszer azért megpróbálkozom vele. Hozzátenném, Ancsa hihetetlen lelkiismerettel és körültekintéssel készítette, pont a méretemre, tökéletesre. Nagyon pontos, szép munka!!! Köszönöm szépen!!!!

2011. június 14., kedd

Kaptam pár gyöngyöt...







Sogórnőm megkérdezte, hogy én tudnék-e használni gagyi kínai gyöngyöt. Mert akkor nekem adja és nem dobja ki......


(csak a méret illusztrációjaként odatettem néhány delicás tubust)

Köszönöm! És: Hello!

Nem tudok magamnak megjegyzést írni... ez csúcs! Akkor írom ide: én szeretem ezeket a kis szerencsétleneket, olyan szép színek! Amire használom: freeform, gyöngyhímzés, dobozra ragasztani, képet ragasztani..... Ildikó gyöngyvirágokat fűzött belőlük.

Ugye, senki nem dob ki gyöngyöt?!

Lebilincselő







Csak ilyen egyszerűen összerakott karkötő. Egy ismerősöm kérte a barátnőjének, akinek az összekötő elemek nem ismeretlenek...

2011. június 3., péntek

Az én százszorszép nyakláncom!





















Porfirit golyók szolidan






Edina javasolt egy cserét, ennek keretében készült ez a kis szett. Remélem, tetszeni fog neki.

Porfirit (dalmatakő, riebeckit-kalcit) Lelkileg erősítő, építő és érzelmileg harmonizáló hatású. A terveink alapos átgondolására, minden lépés megfontolására ösztönöz, hogy azután határozottan cselekdhessünk. Serkenti az idegek működését, gyorsítja a reakciókat.

Szivacskorall gyűrű







Zöld kagylós gyűrű













Vidám farfalle még



Rebeka bogyós fülbevaló



Minta: Niro. Köszönöm!